Samen een boompje opzetten…

MW_zondag_09

Wie denkt dat de zondag in Wageningen een rustdag is heeft het mis. Ook vandaag kende een druk programma, waarbij om half elf de eerste activiteit gepland stond: bomen planten! En niet zomaar bomen, nee bomen waar de appeltjes aankomen waar de Hessische Apfelwein van gemaakt wordt! Mmmmmm!

Bomen planten aan met Mörfelden-Walldorfplein
Na een lange feestdag werden onze gasten al vroeg weer verwacht voor een gezamenlijk moment aan het Mörfelden-Walldorfplein. De delegatie had speciaal voor ‘hun’ plein in Wageningen drie appelbomen meegenomen als geschenk. En natuurlijk moeten die dan onder grote belangstelling in de grond gezet worden. De gemeenteambtenaren verantwoordelijk voor het groen hadden ze stiekem vrijdagmiddag al, direct na aankomst van de Duitse gasten, in de grond gezet. Zo hoefden de burgemeesters van Wageningen en Mörfelden-Walldorf zich niet direct in het zweet te werken op deze fraaie zondagochtend. Na muziek van de Brandweerkapel van Bürstadt overhandigde burgemeester Becker van Mörfelden-Walldorf de bomen aan onze burgemeester van Rumund. Met een mooi verhaal over appels en de traditionele apfelwein die daar van gemaakt kan worden als de eerste oogst binnen is. En die moet natuurlijk geproefd worden, dus was kant-en-klare Apfelwein meegenomen. De wijn vond gretig aftrek, net als de Elstar appels die uitgedeeld werden. Wellicht ten overvloede: deze Elstar appels zullen niet aan de Hessische Baume groeien. Wel is het vast een mooi voorproefje van wat straks gaat komen.
Na een broodjeslunch in de brandweerkazerne zijn de gasten onder grote belangstelling uitgewuifd voor de reis terug naar Duitsland.

Jeu de boule
Achtergebleven zijn de Jeu-de-Boulers, die vandaag nog een toernooi spelen en pas aan het einde van de dag huiswaarts keren. Ook hier zat de stemming er goed in en werd fanatiek gespeeld. Met mooi weer en goed gezelschap weten we zeker dat ook zij zich tot aan de terugreis vanavond prima zullen vermaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s