Boule Stadtmeisterschaften in Mörfelden-Walldorf

boule_krantIn September 2013 reisden een aantal petanque spelers (in de volksmond jeu de boulers genoemd) van de Wageningse petanque vereniging “Succes Sans Soif” af naar Morfelden-Walldorf om daar aan het jaarlijkse Stadtmeisterschaft deel te nemen.

De eigenlijke wedstrijd werd gespeeld op zondag 1 september, maar na aankomst op zaterdag begon men in de middag al met een vriendschappelijk boulespel, met drankjes en hapjes, op het terrein van de plaatselijke SKG. Later op de avond werd dit ‘inspelen’ gevolgd door een heerlijke gezamenlijke maaltijd.

Guido van Tienen (ooit al eens winnaar in Walldorf) en Steef van Aggelen hadden plannen om ver te komen maar haalden net niet de kruisfinales. De voorzitters van beide verenigingen (Hans-Jürgen Vorndran en Gertjan van Leeuwen) vormden samen het “Präsidenten-team”, maar ook zij konden niet doorstoten naar de eindronden.

Al met al een geslaagd weekend, waarin de vriendschapsbanden weer zijn aangehaald en plannen zijn gemaakt. Zo zullen er in het voorjaar van 2014 weer leden van SKG naar Wageningen komen, waarna er in september weer een tegenbezoek gepland wordt.

Gertjan van Leeuwen
CdP Succes Sans Soif – Wageningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s