Bas Quint en Jos Naber uit Wageningen op de fiets naar Mörfelden-Walldorf.

Bas en Jos hadden als wens deel te nemen aan het twaalf uur durende zwemmen in Mörfelden. Ze zijn niet alleen gepassioneerde zwemmers, maar ook professionele fietsers en ze besloten  om op hun racefietsen naar Mörfelden-Walldorf te reizen. Bas Quint en Jos Naber hadden drie dagen nodig en reden 150 kilometer tijdens de eerste twee dagen en 120 kilometer op de derde dag.

tweefietsersFoto Jan Elsenaar

Alles verliep voorspoedig. “We brachten onderweg de nacht door in een tent”, zegt Jos Naber. Drie minuten voor aankomst ging de voorband van de fiets van Bas Quint kapot.
Na een vertraging kwamen ze een paar uur later aan bij Dalles in Mörfelden.
De weg was overwegend vlak”, zei Quint. Alleen in Koblenz tot net voor Wiesbaden zouden ze veel “op-en-neer” hebben gehad. Omdat Quint in een fietsenwinkel in zijn thuisland werkt, hebben de twee fietsers veel vertrouwen in de veiligheid van hun hoogwaardige racefietsen.

Marten Quint, de broer van Bas Quint, had een angstig moment, toen zijn auto met tenten en accessoires, op de snelweg last kreeg van een hete schijfrem. “Ik ben blij dat er niets gebeurd is en dat de werkplaats in staat was om de schade op korte termijn te herstellen,” vertelde Marten.

Handdoek voor de fietsers.
Burgemeester Heinz-Peter Becker (SPD) presenteerde hen een badhanddoek met een geborduurd embleem van de stad. “Met de lange reis heb je een extra evenement voor jezelf gemaakt”, zei hij tegen de reizende vertegenwoordigers van de tweelingstad Wageningen, waartoe ook familieleden van de Nederlandse wielrenners behoorden.

De volgende dag (26 augustus 2017) waren twaalf zwemmers uit Wageningen in het buitenzwembad van Mörfelden te zien, terwijl ze hun banen trokken tijdens de zevende estafette van het twaalf uur zwemmen, die SKV jaarlijks organiseert. De twaalfjarige Rinze Oudsen heeft 2.000 meter afgelegd. “Alles is geweldig en goed georganiseerd,” zei hij. Bas Quint daarentegen moest opgeven na ongeveer 1.000 meter. “Ik had kramp in mijn been,” verklaarde hij enigszins bedroefd, maar was blij met de enorme prestatie van zijn vriend die de grens van 6.000 meter kon bereiken. “En wat zeg je van mijn vader Paul Quint? Hij wordt volgende week 61 en zwemt meer dan 5.000 meter”

Vijf records.
Uiteindelijk stond het team van “Wageningen” aan de leiding met in totaal 71.000 zwemmeters. 859.700 meter en vijf records waren het resultaat van de zwemdag. Benjamin Dotzauer slaagde erin 38.100 meter te halen en was daarom de beste van de mannen. Karin Hauser met 23.000 de beste van alle vrouwelijke zwemmers, maar slechts net voor Olivia Motel, die de langste afstand bereikte met 22.500 meter in de rating “meisjes”. “Een geweldige prestatie”, prees mede-organisator Torsten Becker.
De winnaar van de “schoolklas” was 8b van de Bertha-von-Suttner-Schule met vijf deelnemers. In de estafette waren de zwemmers van de TSG Darmstadt de sterkste en wezen “Team MöWathlon” naar de derde plaats.
De jongste wateratleten in de twaalf uur durende zwemtocht die dag waren Florian Bülte, zes jaar, en Luisa Welsch, vijf jaar.
De Wageningers hadden alle reden om blij te zijn. Zelfs Marnix Breedveld, die problemen heeft met zijn schouder sinds een fietsongeluk, verbeet zich en hield dapper stand.

De Quints en hun teamgenoten waren zeer tevreden over hun prestaties en namen trots hun trofee mee naar huis. Volgend jaar komen ze zeker terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s