Activiteiten 1999 – 2008

Activiteiten in 2008

* Het weekend van 4/5 mei 2008 komt er een delegatie uit Mörfelden – Waldorf.
Contactpersoon: Tjitske Zwerver en Marlou Kursten.

* Van 2 t/m 6 mei komt er een delegatie van de Bertha von Suttnerschule uit Mörfelden – Walldorf.
Contactpersoon: Rob Keppels.

* In de maand mei 2008 is er een expositie met Hanke Cannegieter (etsen), Ans van der Zweep (etsen), Hanneke van den Bergh (beelden) en Yvonne van Woggelum (schilderijen) uit Wageningen in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage is op vrijdag 9 mei (Europatag) om 18.30 uur en de Finissage op zondag 1 juni ook om 18.30 uur.
Contactpersoon: Hans-Jürgen Vorndran en Marlou Kursten.

* Jazz at the Rhine Town Club zal deelnemen aan het jazzfestival te Mörfelden – Walldorf.

* In het weekend van 18 tot 20 juli wordt er Mörfelden – Walldorf een Vierlanden-tennistoernooi gehouden.

* Op 13 september is de Molenmarkt in Wageningen. Stichting Gödöllö, Ndiza en de WerkgroepMörfelden-Walldorf bemannen samen een kraam. In dit weekend vindt er ook een werkbezoek plaats van de Freundeskreis.

* Er vindt overleg plaats om een aantal atleten uit Mörfelden -Walldorf deel te laten nemen aan de Veluweloop.

Activiteiten in 2007

* De reizende foto-expositie ‘Wageningers met een vluchtverhaal’ is gestart op 16 september 2006 in Wageningen en zal eindigen in Mörfelden – Walldorf. Deze expositie zal als laatste tentoongesteld worden in Mörfelden – Walldorf, partnerstad van Wageningen. De opening van de expositie is geweest op maandag 16 april om 18.30 uur en was te zien tot 3 mei in het Rathaus Walldorf, Flughafenstrasse 37 – Foyer 1.OG.
Contactpersoon: Marlou Kursten en Manfred Dammel.

* Het weekend van 4/5 mei 2007 is een delegatie van de Freundeskreis in Wageningen geweest. Zij zijn ontvangen door de werkgroep en andere gastheren/vrouwen.
Contactpersoon: Marlou Kursten,Tjitske Zwerver en Roger Fischbach.

* Er is op ons verzoek een tweede vertoning van die Rollbahn geweest op 4 mei 2007 in het Herenstraattheater.
Contactpersoon: Abeltje Diepersloot en Ed Dumrese.

* Op 23 en 24 juni zal de Jazz at the Rhine Town Club deelnemen aan het jazzfestival te Mörfelden – Walldorf.
Er reizen zo’n 40 personen mee. Doelstelling van deze reis is het uitwisselen van ideeën ter promotie van jazz oude stijlen en aanverwante muziekrichtingen. En ook een aandachtspunt is de wederzijdse problematiek om jongeren te interesseren voor deze muziekrichting.

* De muziekgroep Folkcorn treedt op tijdens het historisch feest op 30 juni1 juli 2007 in Mörfelden – Walldorf.
Contactpersoon: Laurens van der Zee.

* Tijdens de Veluweloop doen een aantal lopers uit Gödöllö mee aan deze wedstrijd. Er vindt overleg plaats om ook een aantal atleten uit Mörfelden – Walldorf deel te laten nemen.

* Karl Taeuber (schilderijen en keramiek) en Monika Cezanne (sieraden) uit Mörfelden-Walldorf exposeren in het Koetshuis van Museum de Casteelse Poort te Wageningen: 25 augustus t/m 23 september 2007.
De opening is op zaterdag 25 augustus 2007 om 16.00 uur.
Mevr. M. Walma en Dhr. H-J Vorndran openen de expositie. Daarna is er een optreden van Amabile en Punt Uit.
Contactpersoon: Hans-Jürgen Vorndran en Marlou Kursten.

* Het koor van Irina Becker, SKG Minichor; Amabile gaat samen met Punt Uit in Wageningen optreden. Er komt een optreden bij de opening van de kunstexpositie op 25 augustus. Om 16.00 uur. En op zondag 26 augustus is er een gezamenlijk optreden met Punt Uit in Belmonte; Gen. Foulkesweg 119. Om 11.30 uur.
Contactpersonen: Daniëlle Wigboldus en Irina Becker.

* De Jolly-Singers gaan in de Adventstijd (nov – dec 07) een concert verzorgen in Mörfelden-Walldorf.

* Er is een kennismakingsbezoek geweest tussen een vertegenwoordiging van scholengemeenschap Pantarijn en de Bertha von Suttnerschule; het staat vrijwel vast dat de uitwisseling op diverse gebieden wordt heropend.

Activiteiten in 2006

* Internationale Vrouwendag 2006 is op 3 en 4 maart gevierd in Kramsk (Polen) met vrouwen uit diverse partnersteden, waaronder Mörfelden – Walldorf.

* De zwemvereniging uit Mörfelden – Walldorf is met Pinksteren in Wageningen geweest voor een proeftraining bij de Rijn. In 2007 volgt een echte uitwisseling.
Contactpersoon: Rob Keppels.

* Op 9, 10 en 11 juni is er een delegatie van de gemeente Wageningen en de werkgroep Mörfelden – Walldorf naar Mörfelden-Walldorf geweest. Het was een informeel werkbezoek en een kennismakingsbezoek voor burgemeester Geert van Rumund.

* In juni 2006 heeft de Rope Skipping Gruppe een bezoek gebracht aan Wageningen.

* Het weekend van 15 september heeft een groep leden van de Freundeskreis Wageningen bezocht. In het gemeentehuis is op 15 september de film “der Rollbahn” vertoond.
Contactpersoon: Hannie van Brakel, Abeltje Diepersloot en Marlou Kursten.

Activiteiten in 2005

* Vrouwendag in Mörfelden – Walldorf, weekend van 5 – 7 maart 2005. Met een deelname van diverse partnersteden.

* Het eerste weekend van maart is Punt Uit naar Mörfelden-Walldorf geweest.

*4/5 Mei is er naast de officiële delegatie een delegatie van 8 personen van de Freundeskreis naar Wageningen geweest.

* Deelname van een jeugdploeg van de VV Wageningen aan een voetbaltoernooi in Mörfelden – Walldorf in mei.

* In het weekend van 27, 28 en 29 mei heeft een delegatie van ongeveer 20 brandweermannen/vrouwen uit Mörfelden – Walldorf op eigen initiatief een bezoek aan Wageningen gebracht.

* Er is een expositie van 18 juni tot en met 3 juli 2005 in de Kommunale Galerie geweest met de volgende kunstenaars uit Wageningen: Ruth Eisen, Frida Stad, Johanna Baar en Charlotte Olsman. De Vernissage is geweest op zaterdag om 18.30 uur. En de Finissage is geweest op zondag 3 juli ook om 18.30 uur.

* ‘Rhine Town Jazzband’ en de ‘Fanclub’ zijn het laatste weekend van juni naar “Jazz im Goldenen Apfel” in Mörfelden – Walldorf geweest.

Activiteiten in 2004

* Vrouwendag in Wageningen, weekend van 5 – 7 maart 2004. Met een deelname van diverse partnersteden.

* 4/5 Mei is er naast de officiële delegatie een delegatie van 5 personen van de Freundeskreis naar Wageningen gekomen.

* Het Platform maakt het bestaan van het partnerschap via een nieuwe website/weblog bekend: platformmw.web-log.nl
De doelstelling is hier te vinden en alle activiteiten.

* 25 – 27 juni is er een officiële delegatie van de gemeente Wageningen en het Platform Mörfelden – Walldorf naar Mörfelden-Walldorf geweest. Het was een werkbezoek en een kennismakingsbezoek voor burgemeester Alexander Pechtold.

Activiteiten in 2003

* Vrouwendag in Arnstadt, weekend van 7 – 9 maart 2003. Met een deelname van diverse partnersteden. Vrouwen uit Wageningen gaan er ook heen.

* 22-23 Maart is er een werkbezoek geweest naar Mörfelden – Walldorf. Theo van der Zalm, Abeltje Diepersloot, Rob Keppels en Marlou Kursten zijn er heen geweest voor overleg met de Freundeskreis en Dhr. Vorndran, besproken is o.a. 4/5 mei, Flex-Expo april-mei, bezoek kunstenaars en uitzoeken kunst.

* Een expositie met kunstenaars uit Mörfelden – Walldorf, van de Kommunale Galerie van Mörfelden – Walldorf in de Flex-Expo. 25 April wordt de Expo ingericht, de opening is op 26 april en de expositie duurde tot 25 mei 2003.

* 4/5 Mei is er naast de officiële delegatie een delegatie van 5 personen van de Freundeskreis naar Wageningen gekomen.

* ‘Rhine Town Jazzband’ en de ‘Fanclub’ zijn het laatste weekend van 25 juni naar “Jazz im Goldenen Apfel” geweest.

* Folkcorn heeft wederom een uitnodiging ontvangen om op te treden in Mörfelden – Walldorf, op 12 juli. En ze hebben er ook gespeeld.

Activiteiten in 2002

* Het Platform is blij met de borden, die de bebouwde kom van Wageningen aankondigen waar ook de jumelages met de partners van onze gemeente op vermeld staan.

* Het Platform is van mening, dat voorlichting in het Duits over onze gemeente zeker in een behoefte voorziet. Het Platform wordt nogal eens gevraagd naar informatie over Wageningen, als het kan in het Duits. Voor ons werk is het dan ook heel prettig, dat de gemeentelijke voorlichtingsbrochure ook in het Duits verstrekt kan worden. Voor de feestelijkheden in november is er speciaal een folder gemaakt, opgemaakt met foto’s van Gabriël Enkelaar. Die kan al gebruikt worden. Het ligt in de bedoeling dat Afdeling Communicatie een folder maakt die gelijk is aan de folder Nederlands en Engels.

* 19 en 20 April zijn Tjitske Zwerver, Theo van der Zalm en Marlou Kursten naar Mörfelden – Walldorf geweest voor overleg over de viering van het 10 jarig jubileum Partnerstad eind 2002.

* 4/5 Mei is er naast de officiële delegatie een delegatie van 6 personen van de Freundeskreis naar Wageningen geweest.

* In mei zijn de heren Vorndran, Becker en Schafner in Wageningen geweest. Er is veel overleg geweest: over de Stedenband, hoe staan collegepartijen hier tegenover (positief) en over de expositie met kunst in Mörfelden – Walldorf in de maand juni en een toekomstige expositie in Wageningen.

* Marlou Kursten heeft een expositie van Ingeborg Gohlke uit Mörfelden – Walldorf ingericht in de Openbare Bibliotheek Wageningen gedurende de maand mei.

* In de maand juni (opening 8 juni) heeft Marlou Kursten een expositie georganiseerd in de Kommunale Galerie met 4 kunstenaars uit Wageningen en omgeving. (Hanneke van den Bergh, Titus de Jong, Pieter Vermeulen en Gabriëlla Willekens)

* 16 Juni was er een Handwerkermarkt in Mörfelden – Walldorf en de groep Folkcorn heeft daar op uitnodiging van de Freundeskreis gespeeld.

* Gabriël Enkelaar heeft een notitie: – Ontmoetingen met Duitsland – Duurzame relaties – geschreven. Stedenband Wageningen – Mörfelden – Walldorf.

* In het weekend van 28, 29 en 30 juni zijn er diverse personen (gemeente Wageningen en Platform) voor het afscheid van dhr. Vorndran naar Mörfelden – Walldorf geweest. Tevens was er het Jazzfestival.

* 29 Juni is het 12e Mörfelden – Walldorfer Jazzfest met Rhine Town Jazzband uit Wageningen geweest.

* De postduiven: Ingrid Höpfner en Theo van der Zalm schrijven brieven aan elkaar die ook in de pers verschijnen.

* Viering 10 jarig jubileum Partnerstad 8/9 november 2002 met groot feest in Wageningen. Tevens was er een ééndagsexpositie in het WICC met Sharon Burggraaf, Ruth Eisen, Ingeborg Gohlke, Kathrin Gordan, Carla Kamstra, Reiner Kemmler, Annette Pflügner, Josien Plomp, Otto Schaffner, Ineke Schippers, Fransje Smit en Frida Stad. Deze expositie was geïnspireerd door een cd van Punt Uit. Punt Uit heeft deze Expo ook geopend.

* Flex-Expo opende 24 november de officiële expositie, ook weer met Punt Uit. Deze expositie heeft ongeveer 2 maanden geduurd en Annette Pflügner en Ingeborg Gohlke uit Mörfelden-Walldorf hebben aan deze expositie meegedaan.

* Rob Keppels heeft een notitie: -Visie toekomstige invulling stedenbanden- geschreven.

Activiteiten in 2001

* Vrouwendag in Mörfelden – Walldorf, weekend van 3 maart 2001. Met een deelname van diverse partnersteden.

* Bezoek nieuwe leden Platform Mörfelden – Walldorf aan Mörfelden – Walldorf 28 en 29 april 2001. In ditzelfde weekend is er ook een delegatie uit Bychow in Mörfelden – Walldorf.
De gemeente Wageningen heeft een ambulance overgedragen aan Bychow.

* 4/5 Mei. Bezoek van de Freundeskreis aan Wageningen. De Freundeskreis is bij gastgezinnen ondergebracht.

* Expositie van Samir Nanoo in de openbare Bibliotheek Wageningen gedurende de maanden mei en juni.

* 26 en 27 Mei heeft het CDA een bezoek gebracht aan het CDU in Mörfelden – Walldorf.

* 23 en 24 Juni: Jazz Festival te Mörfelden – Walldorf; Jazz at the Rhine Town Jazzband heeft meegedaan.

* Heiter bis Wolkig. Een expositie over Duitsland en Nederland en in beide landen geëxposeerd. Tjitske Zwerver en Tina Folkersma waren aanwezig bij de opening in Duitsland.

* Contact met Consulaat-Generaal in Frankfurt. E-mails, Telefonisch contact, culturele evenementen worden uitgewisseld en in de agenda opgenomen.

* Het Platform maakt het bestaan van het partnerschap via publicaties, een website (www.ddsw.nl/mw) en gerichte werving bekend.

* Het Platform vindt dat de gemeente Wageningen daar een welkome bijdrage aan kan geven door bij de borden, die de bebouwde kom van Wageningen aankondigen ook de jumelages met de partners van onze gemeente te vermelden. (in behandeling genomen)

* Het Platform is van mening, dat voorlichting in het Duits over onze gemeente zeker in een behoefte voorziet. Het Platform wordt nogal eens gevraagd naar informatie over Wageningen, als het kan in het Duits. Voor ons werk zou het dan prettig zijn, als de gemeentelijke voorlichtingsbrochure ook in het Duits verstrekt kan worden. (in behandeling genomen)

* Mörfelden – Walldorf bezoekt partnerstad Torre Pellice in Italië in september. Met Theo van der Zalm als officiële vertegenwoordiger van Wageningen.

Activiteiten in 2000

* 23 tot 25 Februari hebben dhr. Brehl, dhr. Huxhorn, mevr. Auer en dhr. Jacob een officieel bezoek aan Wageningen gebracht.

* Vrouwendag in Wageningen, weekend van 11 maart 2000. Met een deelname van diverse partnersteden.

* 4/5 Mei. Bezoek: officieel en van de Freundeskreis aan Wageningen. De Freundeskreis is bij gastgezinnen ondergebracht.

* 18 Mei – 21 mei; officiële delegatie uit Mörfelden – Walldorf bezoekt Torre Pellice in Italië, nieuwe partnerstad van Mörfelden – Walldorf. Er is een officiële vertegenwoordiger (mevr. Ingrid Lefebre) uit Wageningen meegereisd.

* 1 tot 4 Juni is de handbalvereniging SKV in Wageningen geweest. Centauri heeft een aantal toernooien en activiteiten geregeld. SKV overnacht in WICC.

* Eind juni, begin juli zijn dhr. Blankestijn, mevr. Hink en dhr. Laurens naar Mörfelden – Walldorf geweest voor overleg over sportieve uitwisselingen. De bedoeling is dat er een jaarlijks terugkerend sportfestijn zal komen.

* 10 Juni 2000: Roth-Weiss voetbaltoernooi A-jeugd in Mörfelden – Walldorf. WVV is er met 10 kinderen en 9 volwassenen heengeweest. Onderdak is geregeld.

* 24 en 25 Juni: Jazz Festival te Mörfelden – Walldorf; Jazz at the Rhine Town Club heeft meegedaan.

* In augustus heeft Wageningen een bezoek gebracht aan Laslovo. Er is een officiële vertegenwoordiger uit Mörfelden – Walldorf (mevr. Ilona Wenz) meegeweest. Mörfelden – Walldorf heeft DM 20.000,– beschikbaar gesteld voor Laslovo.

* De kegelclub is in augustus een weekend in Wageningen geweest.

* 30 Oktober – 3 november: de Freundeskreis uit Mörfelden – Walldorf bezoekt hun andere Partnerstad Vitrolles in Zuid- Frankrijk. 2 Leden van het Platform (Theo van der Zalm en Marlou Kursten) zijn op uitnodiging van de Freundeskreis meegegaan.

* 15 November is dhr. Sala naar Mörfelden – Walldorf geweest. Voor de “Eröffnung eines historischen Lehrpfades auf den Gelände des ehemaligen KZ-Außenlagers Walldorf”.

* 21 November is een officiële Wageningse delegatie naar de opening van een expositie in Bonn geweest: Deutsland – Niederlande. Heiter bis wolkig. O.a. te zien zijn foto’s uit Mörfelden – Walldorf, die met 4/5 mei in Wageningen zijn geëxposeerd.

Activiteiten in 1999

* 4/5 mei: Bezoek: officieel en van de Freundeskreis aan Wageningen.

* 10 – 12 mei: het Streek heeft met 18 leerlingen en 5 docenten een studiereis naar Mörfelden – Walldorf gemaakt.

* 28 mei: Akademische Feier in Mörfelden – Walldorf. Jaap Sala en gemeentesecretaris hebben een bezoek gebracht.

* Juni: Jazz at the Rhine Town Club heeft meegedaan aan Jazz Festival te Mörfelden – Walldorf.

* 11 – 13 juni: Walldorf bestaat 300 jaar. Diverse geledingen uit Wageningen hebben een bezoek gebracht.

* 10 juli: officiële ondertekening nieuwe partnerstad Torre Pellice.

* 11 – 12 december: het Platform gaat op bezoek bij de Freundeskreis. Er is ook een overleg met Dhr. Vorndran.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s