Meest recente berichten

Burgemeester Mörfelden-Walldorf onderscheiden met Wagenings erezilver.

Heinz-Peter Becker, burgemeester van Mörfelden-Walldorf, is op woensdag 19 juni jl. door burgemeester Geert Van Rumund onderscheiden met het Wagenings erezilver. De uitreiking vond plaats tijdens een afscheidsbijeenkomst in Mörfelden-Walldorf voor de heer Becker als burgemeester. Tijdens de burgemeestersverkiezingen in maart/april van dit jaar is de heer Thomas Winkler gekozen als nieuwe burgemeester van Mörfelden-Walldorf. Zijn ambtstermijn begint officieel op 20 juli 2019.

Burgemeester Van Rumund: “Ik ken Heinz-Peter Becker als een zeer inhoudelijk betrokken persoon die zich de afgelopen jaren met hart en ziel heeft ingezet voor activiteiten tussen onze beide gemeenten.  Mede dankzij hem zijn er veel nieuwe verbindingen tot stand gekomen”.

Wageningen heeft sinds 1992 een officiële stedenbandrelatie met de Duitse stad Mörfelden-Walldorf. De heer Becker was vanaf 2007 burgemeester van deze partnerstad van Wageningen. Hij heeft in zijn burgemeestersperiode o.a. uitwisselingen tussen de ambtelijke organisaties op het gebied van klimaat en het sociaal domein gestimuleerd. Ook ondersteunde hij de uitwisselingen tussen sportclubs, scholen en kunstenaars van harte. Tijdens zijn ambtsperiode was hij ieder jaar op 4 en 5 mei in Wageningen. Hij beschouwde dit als een grote eer en legde daarom ook ieder jaar samen met de delegatie uit Mörfelden-Walldorf een bloemstuk bij het monument voor de Gevallenen aan de Costerweg. De heer Becker hecht veel waarde aan educatie activiteiten rondom de thema’s herdenken, vrijheid en vrede. Een bijzonder en historisch moment was de ondertekening van de resolutie op 4 mei jl. tijdens de opening van de herdenkingsexpositie in de Grote Kerk in Wageningen. Hij staat voor alles wat benoemd is in deze resolutie en draagt deze boodschap uit. Mede door zijn inzet was de Sobibor tentoonstelling van de provincie Gelderland in 2017 te zien op de locatie van het voormalig werkkamp voor Hongaars-Joodse vrouwen in Mörfelden-Walldorf. Daarnaast zijn er mede door zijn betrokkenheid en inzet verschillende exposities van kunstenaars uit Wageningen in Mörfelden-Walldorf gerealiseerd. Ook zette hij zich elk jaar weer in voor de financiële bijdrage van de gemeente Mörfelden-Walldorf aan de Wageningse projectrelatie Ndiza.
Door zijn persoonlijke benadering en betrokkenheid heeft burgemeester Becker veel projecten kunnen realiseren en is hij van grote betekenis geweest voor de stedenband tussen Wageningen en Mörfelden-Walldorf.

Uitreiking erezilver Becker

  1. Jüdische Spuren Geef een reactie
  2. Ein Juni-Wochenende in der Partnerstadt Wageningen 2018 (NL) Geef een reactie
  3. Bas Quint en Jos Naber uit Wageningen op de fiets naar Mörfelden-Walldorf. Geef een reactie
  4. Manifest 25 jaar Stedenband Geef een reactie
  5. Ein Boule-Wochenende bei Freunden in Wageningen 2017 (NL) Geef een reactie
  6. Het was een mooi weekeinde… 3 reacties
  7. De buttons zijn binnen… Geef een reactie
  8. 12-uurs zwemestafette: de foto’s Geef een reactie
  9. 12-uurs zwemestafette Geef een reactie